Nyári érvédelem visszereseknek - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Nyári érvédelem visszereseknek

2011.06.21. 08:50 egeszsegestudomany

A visszeres panaszok nyáron fokozottabban jelentkeznek. Íme néhány tipp, mivel enyhítsük a kellemetlen tüneteket.

 
GYÓGYNÖVÉNYEK
 
Vadgesztenye: a hajszálerek, vénák, aranyeres panaszok gyógynövénye. Hatását a magjából kivont eszcinnek köszönheti, mely elsősorban az érfalak áteresztőképességét csökkenti.
 
Csodamogyoró (hamamelis virginiana): A vénás keringésre gyakorol pozitív hatást. Vérzéscsillapító, érösszehúzó, gyulladáscsökkentő. Belsőleg, és külsőleg egyaránt alkalmazzák. A visszerek mellett ekcémára és herpeszre is gyógyírt jelent.
 
 
 
 
Körömvirág: talán a legbecsesebb gyógynövény. Sebgyógyító, keringésjavító, gyulladáscsökkentő.  A titok a rendszeres, kúraszerű használatban rejlik. Nagy előnye, hogy terhesség alatt is bátran alkalmazható.
 
ORVOSI PIÓCA
 
A piócát nagyon régóta használják a népi orvoslásban. A nyálából nyert hirudin pedig a visszérkezelés egyik leghatékonyabb természetes eredetű gyógyászati hatóanyaga. Véralvadásgátló, nyirokkeringést élénkítő, immunizáló, érgörcs oldó hatása van.
 
VITAMINOK
 
C-, E-vitamin, rutin – Ez a három vitamin, amire fokozottan szüksége van a visszereseknek. Ügyeljünk e hármasfogat rendszeres fogyasztására akkor is, ha még csak kezdetlegesek a panaszaink, vagy egyéb érrendszeri problémával küzdünk. Erősítik, rugalmasabbá teszik az érfalakat, javítják az erek állapotát.
 
ÉTELED A GYÓGYSZERED – Visszérűző eledelek
 
Az első és legfontosabb, hogy mindenféle állati eredetű zsiradékot cseréljünk le növényi zsiradékokra. Szokjuk meg az olívaolaj gazdag ízét, ismerkedjünk meg a szőlőmag olajjal, ami kiemelten jó hatású a visszereseknek. Fogyasszunk heti egy-két alkalommal tengeri halat, mert ezek a halfajták Omega 3 zsírsavban gazdagok.
 
Gyümölcsökből a bogyósokkal járunk jól. Általánosságban igaz ugyanis, hogy minél sötétebb a színe egy gyümölcsnek, annál gazdagabb színanyagokban, polifenolokban, flavonoidokban, ezek az anyagok pedig, különösen jó hatással vannak az érrendszerre. Ilyenek a fekete és vörös áfonya, a ribizli különböző fajtái, a fekete szeder, vagy az otello szőlő.

Fotók: Jason Holinger, m_bartosch

 

Érrendszeri panaszokra, visszér betegségre a PLERUDIN®termékcsaládot ajánljuk! 

 

2 komment

Címkék: táplálkozás láb nyár vitamin pióca gyógynövény hatóanyag visszér seprűvéna szív és érrendszer gyulladáscsökkentés értágulat

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr823002178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frü 2011.06.27. 14:12:58

Érdekes összeállítás. :) Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek az olyan gyógynövények, mint a csodamogyoró, ami több problémára is alkalmazható, elég hatékony minden esetben?

egeszsegestudomany 2011.06.27. 14:33:09

@frü: A gyógynövényeknek valóban megvan az a csodálatos tulajdonsága, hogy többféle betegség esetén is jótékony hatásúak. Jellemzően azonban mindegyiknek van egy fő "profilja", ha lehet így mondani. A varázsmogyoró éppen hűsítő, összehúzó hatása miatt vethető be különböző betegségek esetén: - úgy mint visszeresség, aranyér, ekcéma, csalánkiütés, leégés, véraláfutások.
A dicséretet pedig köszönjük!:)))