Nem segít itt más, csak a piócás ember? - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Nem segít itt más, csak a piócás ember?

2011.07.16. 07:59 egeszsegestudomany

A vérlebocsátás gyakori kezelési formának számított a régmúltban, a drasztikusnak tűnő érvágás mellett kíméletesebb alternatívának számítottak a piócák, így számos kultúrában népszerűvé vált.  

Az 1800-as évek közepétől a piócázás hagyományos foglalkozás volt hazánkban is. A piócás vagy más néven nadályos ember sokszor a saját testét használta csalinak a piócák befogásához. A nem éppen szimpatikus állatok gyógyászati alkalmazása olyannyira nem számított egzotikumnak, hogy akkoriban a házipatika szerves része volt egy üveg pióca is.
 
 
Főként a Kunságban volt elterjedt a pióca gyűjtése, de a lápok, mocsarak, tavak kiszáradásával ez a foglalkozás is feledésbe merült.

 

E Z T A J Á N L J U K !

Plerudin® Forte Orvosi pióca kivonatot tartalmazó krém visszeres, seprűvénás panaszok enyhítésére.


Szólj hozzá!

Címkék: pióca alternatív hatóanyag visszér seprűvéna természetes gyógymódok értágulat

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr973071592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.