Visszér, seprűér – A leggyakoribb beavatkozások - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Visszér, seprűér – A leggyakoribb beavatkozások

2011.08.30. 09:44 egeszsegestudomany

A hagyományos visszér eltávolító műtétek mellett ma már számos más lehetőség is kínálkozik a seprűvénák, visszerek eltávolítására. A visszérkezelések mind egészségügyi, mind pedig esztétikai szempontból előtérbe kerültek az utóbbi években, köszönhetően az orvos-esztétika rohamos fejlődésének.

 
Szkleroterápia (injekciós kezelés): Ezt a már hagyományosnak mondható eljárást több mint 50 éve alkalmazzák. Lényege, hogy a kitágult erekbe egy speciális folyadékot fecskendeznek be, amitől az ér elzáródik, hegesedik, és eltűnik. A szkleroterápiát általában seprűerek, kisebb visszerek esetén alkalmazzák, de az orvos dönti el, hogy milyen beavatkozással érhető el a legjobb eredmény.
Szövődményként ritkán barna pigment foltok jelenhetnek meg. Nagyon fontos a páciens fegyelmezettsége az eljárást követően. Oda kell figyelni a mozgásra, a rendszeres sétára, az étkezésre, és egy ideig kompressziós harisnyát kell viselni.
 
IPL (villanófény): kisebb, felületi vénatágulatok, rosacea, seprűvénák eltávolítására alkalmas. Előnye, hogy gyors és látványos megoldást jelent a kisebb érelváltozások esetén. Lényege, hogy széles spektrumú, pulzáló fényenergiát használnak az erek elzárásához. A szép eredményhez több kezelés szükséges. Egy-egy kezelés csak néhány percet vesz igénybe, viszont testtájtól függően (pl. arcon) kellemetlen lehet. Napbarnított bőrön nem alkalmazható!
 
 
 
Lézer: A mély, vastagabb visszerek kezelésére alkalmas vagy akkor, amikor a hagyományos kezelési formák már nem kielégítőek. Az ún. Nd:YAG lézer az ereken belül keringő vérben nyelődik el, mindezt úgy, hogy a felületi bőrrétegeket nem károsítja. A hemoglobin felmelegedésével károsodnak, összetapadnak az érfalak, majd felszívódnak. A kezelés előtt és után tartózkodni kell a napfénytől.
 
Rádiófrekvenciás katéter: Talán a legjobb eredménnyel kecsegtető eljárás. Egy katétert vezetnek be a vénába, amin keresztül rádiófrekvenciás energiát juttat a véna falára. A katéter kivezetésekor a rádiófrekvenciás energia igen magas hőt produkál az érben, aminek hatására a kollagénrostok összezsugorodnak és lezárul a véna. A többi kezeléssel szemben nagy előnye, hogy igen gyors a rehabilitációs folyamat.
 
Lézer+rádiófrekvencia együttes alkalmazása: Felületi kezelés, melynek lényege, hogy a két energiát kombinálják. Az eljárások szinergikusan erősítve egymást fejtik ki a hatásukat. A lézer a vér hemoglobinját melegíti fel, amit rádiófrekveciás energia úgy egészít ki, hogy az erek legbelső rétegét károsítja.

 

Illusztráció: Salvatore Vuono

EZT AJÁNLJUK!

Plerudin Forte® krém – Seprűeres, visszeres panaszok enyhítésére! Pakolásként is alkalmazható!

A termék gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Szólj hozzá!

Címkék: láb visszér seprűvéna értágulat

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr283189941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.