Dagad? Feszül? Görcsöl? - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Dagad? Feszül? Görcsöl?

2012.06.28. 11:54 egeszsegestudomany

A nyári kánikula jelentősen ronthat a visszeresek életminőségén. Sőt, a nagy melegben azokat is utolérhetik a jellegzetes tünetek, akiknek korábban nem volt semmilyen ér eredetű betegségük.

Az érrendszeri betegségekre való hajlam már egész fiatalon megmutatkozhat. 25-30 éves kor felett apró lilás hajszálér tágulatok jelenhetnek meg az arcon, a combon, a vádlin. A dohányzás, az egészségtelen életmód, a túlzott alkoholfogyasztás tovább növeli a visszérbetegség kialakulásának esélyét.

27428usiuwhiy83_africa.jpg

Az alábbi tüneteket szintén komolyan kell venni, hiszen nem csak tipikus jelei, de előfutárai is a visszérbetegségnek:

// Nyugtalan láb szindróma: Képtelenek vagyunk egy helyben tartani a lábunkat. Folyamatos mozgáskényszert érzünk. Ennek ugyan sokféle oka lehet - a hiányállapotoktól (pl. vashiány) a pszichés problémákig - de gyakori tünet vénás elégtelenség esetén is.

// Lábszárgörcs: Főként éjszaka jelentkezik a húzó, erős fájdalom, ami akár több napon keresztül is izomlázhoz hasonló érzést hagy maga után.

// Nehéz láb érzés: A járás, gyaloglás egyszerre nagyon megerőltetőnek tűnik. A láb ólomsúlyúvá válik.

// Viszketés, feszülés, bőrpír

// Lábdagadás: A nyári melegben gyakori, hogy estére bevizesedik a láb. A boka és a lábfej erősen megduzzad, ha megnyomjuk, az ujjunk nyoma ott marad a bőrön.

Ha a fenti tünetek ismerősek, érdemes orvoshoz fordulni további kivizsgálásra, mivel a visszérbetegség súlyosabb formái elkerülhetőek a korán megkezdett kezeléssel, életmódváltással, tornagyakorlatokkal, sporttal, természetes hatóanyagú készítmények, étrend-kiegészítők alkalmazásával.

Ne feledjük: a visszérbetegség elsősorban nem csak esztétikai probléma, hanem komoly szövődményei is lehetnek.

Fotó: africa

EZT AJÁNLJUK!

PLERUDIN® krém és tabletta - A visszeres, seprűvénás panaszok enyhítésére!

Szólj hozzá!

Címkék: nyár visszér seprűvéna szív és érrendszer értágulat

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr904612087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.