Testbeszéd a paplan alatt - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Testbeszéd a paplan alatt

2012.03.22. 09:44 egeszsegestudomany

 

 
Ahogyan a mimika, a gesztikuláció vagy a testtartás, az alvás közben felvett testhelyzet is sokat elárulhat egy ember személyiségéről.
 
Ugyan egy betegség, a testsúly, de akár a szoba hőmérséklete is befolyással lehet arra hogyan alszunk, de alapvetően azért mindenkinek van egy jól bevált, kedvenc pozíciója, amit alvás közben felvesz. A különböző testhelyzetek pedig más és más lelkiállapotra utalnak, illetve egy-egy pozitúrából következtetni lehet az illető természetére, mentalitására is.
 
Alvás háton fekve, szétvetett végtagokkal:
Elégedett vagy az életeddel, biztonságban érzed magad, tele vagy önbizalommal, erővel, öntudattal. Nincs benned feszültség, el tudod helyezni magad a világban. Könnyedén veszed az akadályokat, lehet azonban, hogy céljaidat néha mások megbántása árán éred el. 
 
Alvás hason fekve
Társasági ember vagy, szeretsz a középpontban lenni. Egocentrikus viselkedésed néha viszont bosszantó lehet mások számára. Önzetlenséged és segítőkészséged ugyanakkor feledteti negatívumaidat. Figyelj arra, hogy ne akarj mindig te irányítani.
 
 
 
Az emberek döntő többsége az oldalán alszik, íme a három leggyakoribb alvástípus:
 
A klasszikus magzatpóz
Nagy eséllyel még keresed a pályád, a hivatásod. Az is elképzelhető, hogy kevés az önbizalmad, bizonytalan vagy, nehezen alkalmazkodsz egy-egy új szituációhoz. Emiatt félsz új dolgokba belevágni.
 
Félmagzat-pozíció
Ez tulajdonképpen egy normál oldalt fekvést jelent. A lábak kicsit vannak csak felhúzva, a karok behajlítva nyugszanak a az arc előtt. Ha így alszol, valószínűleg kiegyensúlyozott vagy és magabiztos. Nincsenek komolyabb lelki problémáid, személyiséged túlzásoktól mentes, reális nézel a világra és embertársaidra.
 
Flamingó-helyzet
Oldalfekvésben az egyik láb teljesen fel van húzva, a másik ki van nyújtva. Karok a fej mellett behajlítva. Ha így alszol, igazi hangulatember vagy. Ha rossz kedved van, mindenki fusson amerre lát, ha viszont jó kedved van, imádnivaló vagy. Barátaid kedvelnek, bár nem mindig tudják, hogy mikor viccelsz és mikor beszélsz komolyan. Kendőzetlen őszinteségeddel és szarkasztikus humoroddal sokszor zavarba hozol másokat. 
 

Szólj hozzá!

Címkék: lélek életmód relax

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr814332443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.