A szép haj letűnt(?) titkai - Népi gyógymódok, otthoni trükkök - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

A szép haj letűnt(?) titkai - Népi gyógymódok, otthoni trükkök

2014.01.09. 15:23 egeszsegestudomany

A szalontermékek korában, amikor minden sampon, balzsam, hajspray, és pakolás extrafényt és szuperegészséget ígér a hajunknak, könnyen megfeledkezünk vagy éppen nem is tudunk olyan alternatív megoldásokról, melyekkel hasonló eredményt érhetünk el. A natúr készítmények reneszánszát éljük, itt a lehetőség hát, hogy te is kipróbálj, sőt magad készíts el néhányat a régi idők hajszépítő receptjeiből.

Hajhullásra, korpásodásra
Készíts főzetet gyógynövényekből és dörzsöld be a fejbőröd! Ha hullik a hajad, vagy korpásodik, akkor a bojtorján, a bogáncs, a csalán, vagy a diólevél ajánlott igazán.

Zsíros hajra
A rozmaring, a csalán, a kamilla a megfelelő gyógynövény.

Száraz hajra
A ginzenggel próbálkozz, visszaadja a haj rugalmasságát, egészséges fényét.

Vékony szálú, tartás nélküli hajra
Keverj el 2 tojást, és oszlasd el nedves hajon. Hagyd rajta 10 percig, majd jó alaposan öblítsd le, gyenge samponnal meg is moshatod.

termhaj.jpg
Egészséges finomságok a hajadon
Nem csak a szervezetednek, de a hajadnak is igazi felüdülést jelent egy avokádós pakolás vagy egy olívaolajos bedörzsölés
…az avokádót törd péppé és kend a száraz hajadra, majd negyed óra múlva most meg a szokásos módon.
…melegíts fel kb. fél deci olívaolajat, viszont ha hosszú hajad van, akkor többre is szükség lehet. Oszlasd el a hajon, különösen a hajvégekre koncentrálva. Húzz a fejedre egy zuhanysapkát, ha nincs, akkor egy tiszta nylonzacskó is megteszi, majd tekerd be egy törölközővel. 30 percig hagyd rajta, majd jó alaposan mosd ki a hajból sampon segítségével. Meglátod, gyönyörű lesz a hajad!

Szőkéknek
Lehet, hogy nem tudod, de természetes szőkítőszer a kamilla. Világosítja és fényessé teszi a hajad!

Mindenkinek
Almaecetes öblítés: ettől lesz igazán fényes a hajad! Egy kancsó meleg vízbe löttyints annyi almaecetet, hogy kellemesen savanyú legyen (kb. 3-4 evőkanál 1 liter vízhez), hajmosás után öblítsd le vele a hajad, nem kell kimosni, az ecetszag elpárolog.

Természetesen senkit sem akarunk lebeszélni a XXI. század szépészeti vívmányairól, de emmellett ne feledkezzünk meg a természetes gyógymódokról és megoldásokról sem, hiszen a legújabb tudományos fejlesztések is sokszor ezeket veszik alapul.

A J Á N L Ó
Dermipsor® Szépségvarázs
tabletta – Természetes haj-, köröm- és bőrszépítő.

Szólj hozzá!

Címkék: szépség haj alternatív hajhullás korpásodás természetes gyógymódok

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr835748962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.