Ekcémás kicsik 2. rész - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Ekcémás kicsik 2. rész

2013.01.17. 14:34 egeszsegestudomany

A napi rutin – Tisztálkodás, bőrápolás, öltözködés. Hogyan minimalizáljuk az irritációt?


Alapvető fontosságú a rendszeres hidratálás
A bőrt nagyon sok minden szárítja. A hosszas vízben tartózkodás, a légkondicionálás, a napfény, télen a fűtés. Akinek ekcémája van, le szó gyerekről, vagy felnőttről, folyamatosan gondoskodnia kell a bőr megfelelő hidratálásáról. Ez az, amit soha sem szabad elbliccelni. Szempontok a testápoló, bőrápoló krém kiválasztásához:
- Legyen illat- és színezékanyag-mentes
- Ne tartalmazzon egyéb irritáló összetevőket
- Válasszunk speciális, ekcémás bőr ápolására alkalmas ápolószert
- Könnyen kezelhető kiszerelés: a gyereknek ne okozzon nehézséget a flakon, tubus nyitása és zárása, ha az oviban önállóan kell használnia.

 

ekcema_telmah.hamlet.jpg


Fürdőkád helyett zuhany
Próbáljuk rászoktatni a gyereket a kádfürdő helyett a zuhanyozásra. Ezt általában nem nagyon szeretik a gyerekek, a bőrirritáció azonban jelentősen csökken. Ha nagyon nem megy a dolog, az alábbi szabályokat mindenképp tartjuk be:
- Ne legyen a kádban a gyerek 20 percnél tovább.
- A víz ne legyen túl forró.
- Habfürdőt ne tegyünk a vízbe, helyette esetleg használhatunk kímélő babafürdetőt.
- Tusfürdőt, szappant se használjon a gyerek, mert erősen szárít, vegyünk neki speciális tisztálkodó szert, érdeklődjünk erről a patikában, vagy a bőrgyógyásztól.
- Fürdés, tusolás után MINDIG testápolózni kell a bőrt.

Öltözködés
A lurkó érzékennyé vált bőre miatt a legkevésbé sem kívánja magára a szintetikus, túl szoros anyagokat. Csak jól szellőző, pamut ruházatot vásároljunk neki. Mindig rétegesen legyen felöltöztetve, mert a kimelegedés, izzadás tovább ronthat a viszketésen. A ruhákban lévő címkéket ahol tudjuk, vágjuk ki.

Fotó: Telmah Hamlet

 

A J Á N L Ó

ATOPIDERM® krém - A kicsik érzékeny bőrére is!

Szólj hozzá!

Címkék: bőr gyerek ekcéma bőrbetegség viszketés érzékeny bőr bőrnyugtatás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr55023582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.