Gyárlátogatáson a méheknél – 1. rész - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Gyárlátogatáson a méheknél – 1. rész

2011.09.05. 09:21 egeszsegestudomany

A kaptárban zajlanak az események. Szorgos és jól szervezett csapat dolgozik azon, hogy nekünk ne fájjon, ne gyulladjon be, vagy éppen gyorsabban gyógyuljon.

Minden bizonnyal a méhek a legsokoldalúbb termelők az állatvilágban: számos olyan „terméket” állítanak elő, amit mi, emberek az egészségünk megóvására fordíthatunk.

Méz

A legősibb és legismertebb természetes antibiotikum. Kedveljük, mert jó íze van, kiváltja a cukrot, méghozzá a lehető legpozitívabb módon, hiszen rengeteg energiát ad a szervezetnek! Magas vitamin, ásványi anyag, és enzim tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, csillapítja a köhögést, fertőtlenítő, baktériumölő hatású.

Tipp: A mézet ne tároljuk hűvös helyen, mert előbb megindul a kristályosodás. Úgy tehetjük újra folyékonnyá, ha az üveget meleg (kb. 50 fokos) vízbe állítjuk. A kristályosodás egyébként nem rontja a méz minőségét.

Melyik méz mire?

Akác és vegyes virágméz: felső légúti megbetegedésekre.

Hársméz: köhögésre, hörghurutra, idegnyugtatásra.

Fenyőméz: emésztési problémákra, húgyúti fertőzésekre.

Repceméz: gyomorsav túltengésre, refluxra.

Gesztenyeméz: a szív- és érrendszer védelmére, visszeres panaszok esetén.

Virágpor

A parányi szemcsék vitaminokban, aminosavakban bővelkednek, vegetáriánusoknak kötelező élelmiszer. Gyomor- és bélbántalmak, illetve a szervezet túlzott megterhelése esetén különösen ajánlott a fogyasztása.

Vérképző, csökkenti a koleszterinszintet, jó hatással van a májra, szabályozza az emésztést, segít a méregtelenítésben.

Érdekes: 100 g virágpor annyi aminosavat tartalmaz, mint ½ kiló marhahús.

Propolisz

A méhek ezzel a ragacsos, gyantás anyaggal védik otthonukat.

Erősen fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, gombaölő hatású, külsőleg és belsőleg is alkalmazható. Gyomor-, máj-, epebántalmak, felső légúti fertőzések, daganatos megbetegedések esetén érdemes fogyasztani, külsőleg pedig hajhullás, viszketés, nehezen gyógyuló sebek, ekcéma, pikkelysömör, különböző bőrgyulladások kezelésére alkalmas.

EZT AJÁNLJUK!

Speciális propolisz kivonatot tartalmaz a pszoriázisos, korpás fejbőr ápolására kifejlesztett, klinikailag tesztelt Dermipsor® krémsampon.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás életmód méh hatóanyag pszoriázis természetes gyógymódok

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr543203449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.