Immunerősítők a konyhából - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Immunerősítők a konyhából

2012.11.08. 18:25 egeszsegestudomany

Tálcán hever előttünk az egészség…amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Sok gyümölcs - Mondani könnyű, betartani annál nehezebb

Sokszor egyszerűen csak elfelejtünk gyümölcsöt enni. Vásárláskor mindig dobjunk a kosárba néhány citromot, narancsot, kivit, almát, grapefruitot. Otthon ne a hűtőbe, ne a kamrába, hanem a konyhaasztalra tegyük egy tálra. Így mindig szem előtt van, csak el kell venni egyet az asztalról.
 
citrus.jpg
 
Csipkebogyó tea
Az örök klasszikus. A csipkebogyó 10-szer több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Viszont nem csak a megfázásra jelent gyógyírt, hanem vesekő, vesehomok, illetve májbántalmak esetén is ajánlott a fogyasztása. Tipp: Ne forraljuk, csak forró vízzel (70 fok körüli) öntsük le, és hosszan áztassuk, hogy a benne lévő értékes gyümölcssavak és vitaminok minél jobban kioldódhassanak. Másik módszer, hogy hideg vízben áztatjuk egy éjszakán keresztül, így marad a legvitamindúsabb.
 
csipkebogyo.jpg
Élőflórás tejtermékek
Ne feledkezzünk meg az emésztésről sem, hiszen a védekezőképesség alapja az egészséges bélflóra. Az élőflórás tejtermékek fogyasztása rendszeressé teszi a székletürítést, csökkenti a fertőzések kockázatát, energikusabbá tesz.

Kincset érő zöldségek
Vöröshagyma:
Baktériumölő hatású, vitaminokban gazdag.
Fokhagyma: Csökkenti a koleszterinszintet, baktérium- és gombaölő hatású, a szív- és érrendszer jó barátja.
Savanyú káposzta: Igazi C-vitamin forrás! Szigorúan főzés, párolás nélkül.
Cékla: Káliumban, vasban, vitaminokban gazdag, kitűnő májtisztító. Sütve a legfinomabb!
Sárgarépa: Béta-karotin tartalma teszi a zöldségek királyává, amit a szervezet szükség szerint A-vitaminná alakít. Érdekes tény, hogy a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen.



 
 

1 komment

Címkék: gyümölcs táplálkozás életmód zöldség gyógynövény immunerősítő

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr964897610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maximum grimbus 2012.11.26. 13:54:28

Örülök, hogy azt írják, hogy a tejtermékek, élőflórás tejtermékek fogyasztása nagyon fontos. Szomorú azt olvasni, hogy sokan nem adnak a gyermeküknek semmilyen tej tartalmú terméket :S Nálunk az egész család fogyaszt, a bögrére valónk tuti meglesz, remélem az 1 milla is összejön. De jó lenne így karácsony környékén... ly.my/logofogo