Hulló szálak, lelki terhek - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Hulló szálak, lelki terhek

2012.02.27. 11:57 egeszsegestudomany

 

Végigjártál már számos orvost, trichológust, és nincs magyarázat a hajhullásodra? Lehet, hogy lelki okokat kell keresned.

Nem kell mindent túlmisztifikálni
Valóban nem, azonban a hajhullásnak tényleg lehetnek lelki, mentális okai. Ide sorolhatjuk a stresszt, a depressziót, vagy egyéb pszichikai kórképeket is. Vagy akár egy egyszerű hétköznapi problémát is, ami szép lassan túlnő rajtunk, rátelepszik az életünkre, és elkezd testi tüneteket is okozni, így akár hajhullást is. Ezt telogén effluviumnak nevezzük.

 

Egy kis analitika - Min gondolkodj, ha hullik a hajad?
· Nem hordozol magadban valamit, amit félelem, szégyen vagy egyéb ok miatt nem tudsz kiadni magadból?
· Főnököd megalázóan viselkedik veled, már régóta tervezed, hogy megmondod neki a magadét, de félsz a konfliktustól és inkább visszanyeled a mondókádat.
· Életed válaszút elé kerül, nagy döntést kell hoznod rövidesen, egyre inkább nyomaszt a dolog.
· Reggel kelsz, út a munkahelyedre, aztán késő este haza? Kikapcsolódásra egyáltalán nem marad időd? A mókuskerék szindrómával járó helytelen étkezés és a pihenés, szórakozás hiánya jelentősen visszavetik életenergiádat. Ez is okozhat hajhullást.


Egy hirtelen lelki sokk, vagy összeomlás is állhat a hajhullás hátterében. Lehet ez egy balesetből fakadóan, vagy egy nagyobb veszekedést követően. Egy nagyon rossz hír feldolgozásának szintén része lehet a hajvesztés.

 

Fotó: André-Batista

A J Á N L Ó

Dermipsor® Szépségvarázs tabletta - Mélytáplálás a hajnak. Segít megállítani a hajhullást!

Szólj hozzá!

Címkék: szépség életmód haj pszicho hajhullás fejbőr

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr264214130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.