Ekcémás kicsik - 1. rész - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Ekcémás kicsik - 1. rész

2013.01.11. 15:12 egeszsegestudomany

Ég, viszket, és nem is valami menő az oviban. A csöppségeknek is meggyűlhet a baja az ekcémával. A problémát súlyosbítja, hogy nehezebben állják meg a vakarózást is.


Mit tehetünk értük?
A legelső: az orvossal együttműködve ki kell deríteni a kiváltó okot. Ez gyermekek esetében még nehezebb feladatnak bizonyul, hiszen nem vagyunk mellette az óvodában, iskolában, így nem könnyű kinyomozni milyen anyagokkal érintkezett. Kérjük az óvónő, illetve a tanár segítségét is. Ha megvan az ok, a fellobbanási időszakok száma jelentősen csökkenthető.

A pedagógusok tájékoztatása több szempontból is hasznos: egyrészt informálni kell őket arról, hogy a gyerek csak speciális tisztálkodó szereket, ápolókrémeket használhat, másrészt listát kell készíteni nekik, hogy mely anyagokkal nem érintkezhet a gyerek, illetve arról is, hogy milyen ételeket kell kerülnie.

Haditerv! Vonjuk be a kicsit is!
Nem lehet mindentől eltiltani, óvni a gyereket. Üljünk le vele, és készítsünk közösen haditervet a fellobbanások megelőzésére. Fontos megértetni vele, hogy a megfelelő ápolásra és a speciális tisztálkodási szertartásokra igenis szükség van. Egy kis fantáziával ezt akár játékos formában is megtehetjük.

ekcema_adwriter.jpg

Nagyon viszket!
A vakarózást sajnos nem sok mindennel lehet megakadályozni. Vannak fortélyok azonban, amelyekkel minimálisra csökkenthetjük a vakarózás miatti hámsérüléseket, kisebesedéseket.
- A gyerek körme legyen mindig rövid.
- Éjszakára adjunk rá könnyű, vékony kesztyűt.
- Hűtsük az irritált felületet, ez enyhíti a viszketést is.

Problémás ételek
Olyan is előfordul, hogy az ekcéma fellobbanása bizonyos ételek fogyasztásával van összefüggésben. Ezek közül a leggyakoribbak:
tej, tojás, citrusfélék, csokoládé, mogyoró, ízfokozók, adalékok, mesterséges színezékek.

folytatjuk...

Fotó: adwriter


A J Á N L Ó

Az ATOPIDERM® krém a gyermekek érzékeny bőrének ápolására is kiválóan alkalmas!

 

Szólj hozzá!

Címkék: bőr gyerek allergia érzékeny ekcéma bőrbetegség viszketés érzékeny bőr bőrnyugtatás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr745012306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.