Lábápolás a terhesség alatt - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Lábápolás a terhesség alatt

2011.09.19. 08:04 egeszsegestudomany

A várandósság idején a lábak komoly terhelésnek vannak kitéve, ami a vér- és nyirokkeringési problémákon túl a talpon is kellemetlenségeket tud okozni. 

A többletsúlyból eredően a talpon megvastagodhat a szaruréteg, és ezzel együtt kérgesedések jelennek meg a talppárnában és a sarok területén. Idővel aztán előfordulhat, hogy ez a merev bőrkeményedés bereped, fájdalmassá válik, de ami nagyobb baj, hogy megnő a fertőzések lehetősége is, hiszen a repedéseken keresztül baktériumok, kórokozók juthatnak be. Érdemes tehát a megelőzésre koncentrálni, mint orvoshoz szaladgálni, kezeltetni, és tűrni az ezzel járó fájdalmat.
 
 

A megfelelő lábbeli

 
Magassarkú igen vagy nem? – Erről a vélemények és tapasztalatok megoszlanak. Csinosabbnál csinosabb kismamákkal találkozhatunk az utcán, és ez fontos is, hiszen a terhes nő is nő. Tehát, ha hozzá vagyunk szokva, időnként nyugodtan vegyünk fel magassarkú cipőt, de a hétköznapokon inkább kényelmes, egészséges, jó minőségű lábbelit viseljünk.
 

Kényeztető lábfürdő

 
Egy jó lábfürdő nem csak relaxál, de segít felpuhítani a talp bőrét, és könnyebben eltávolíthatóvá válnak az elhalt bőrrészek is. Dobjuk fel a fürdőt tengeri sóval, gyógynövényekkel, néhány csepp olívaolajjal, fürdőolajjal.
 
Tisztálkodás, lábfürdő után mindig töröljük szárazra a lábat, és kenjük be kifejezetten erre a célra való ápoló, bőrpuhító krémmel. Ne feledjük, a rendszeres ápolás megelőzi a problémát!

Szakember

 
A terhesség második felében keressünk egy megbízható pedikűröst, aki rendben tartja a lábainkat, szakszerűen kezeli az esetleges problémákat. Ez azért is fontos, mert ha nő a pocak, akkor komoly nehézséget fog okozni a körömvágás is.

 

 

Fotó: Sundstrom (1), Ligia Santos Rodrigues (2)

A J Á N L Ó
A repedezett sarok balzsamozója a
Plerudin család legújabb tagja!

Szólj hozzá!

Címkék: bőr terhesség pedikűr kéz és lábápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr513237593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.