Makacs bőrkeményedések - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Makacs bőrkeményedések

2012.04.03. 11:30 egeszsegestudomany

 

 

Te is kínlódsz vele? Pedig nincs titok. Némi lábápolási ismeret és gondoskodás vezet a puha talpakhoz.

Bőrkeményedéseinket a rossz testtartásnak, a helytelen járásnak, a nem megfelelő cipőknek, lábdeformitásoknak köszönhetjük. Sokszor a sarokbőr is berepedezik, ez már gyakran fájdalommal is jár, sőt, veszélyes is, hiszen ebben a stádiumban már könnyedén bejuthatnak a baktériumok a repedéseken.

 

A reszelés szabályai

Az sem jó, ha túl gyakran, és az sem, ha túl ritkán veszed elő a sarokreszelőt. Heti egy-két alkalom ideálisnak mondható, ekkor viszont szánj időt a lábadra. Áztasd ki jól, reszeld le körültekintően, és egy kis kényeztető peeling sem árt neki.

Enyhébb bőrkeményedés esetén elegendő dörzskő, vagy sarokreszelő használata, a vaskosabb bőrkeményedéseket azonban bízzuk szakemberre.

Mindig csak egy irányba reszeljünk, hogy a „feldörzsölt” bőr ne össze-vissza álljon.

Pár népi gyógymód, mivel tudod még jobban felpuhítani a bőr talpadon

- Áztasd lábadat ecetes, vagy kamillás vízben.

- Dörzsöld át fél citrom kifacsart levével.

- Asztali sót (durvább szemcséjű) keverj össze egy kis vízzel, a pépet kend a már előzőleg beáztatott bőrkeményedéseidre, majd 10 perc múlva körömkefével jól dörzsöld le.

A rendszeres ápolás nagyon fontos, hiszen könnyebb megelőzni a problémát, mint aztán hosszú heteken, hónapokon át kezelni.

Ha lábunk hajlamos a bőrkeményedések kialakulására, heti egy alkalommal kenjük be jó vastagon lábpuhító, ápoló krémmel, és húzzunk rá vékony zoknit, amit aztán egész éjjel rajta hagyunk. Emellett pedig legyen a napi tisztálkodás része a láb rendszeres hidratálása is.

A J Á N L Ó

PLERUDIN® sarokbalzsam- Száraz, repedezett talp és sarokbőr ápolására.

Szólj hozzá!

Címkék: bőr láb szépség természetes gyógymódok kéz és lábápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr514360855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.