Méhterápia a XXI. század gyógyászatában - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Méhterápia a XXI. század gyógyászatában

2014.09.04. 14:35 egeszsegestudomany

Az utóbbi időben a méhméreg (Apis mellifera toxin) a figyelem középpontjába került:  olyan betegségek gyógyításában értek el vele pozitív eredményeket, mint a szklerózis multiplex vagy a Parkinson-kór. 

 

A szépségiparban is a ránctalanító kezelések elitjébe került, ugyanis a Botoxszal ellentétben a méhméreg nincs káros hatással a bőrre, sőt, javítja annak állapotát, erősíti a kapillárisokat. Az ilyen toxin tartalmú lifting krémek ugyan nem nyújtanak azonnali eredményt, ám hatásuk hasonlóan látványos, és sokkal kíméletesebb megoldást jelentenek.
Egy német kutatás szerint a méhméreg a szervezet kortizol szintjére is pozitív hatással van, aminek köszönhetően segít megszüntetni a stressz okozta alvászavarokat.

mehterapi.jpg

A méhméreg gyógyhatását leginkább a mozgásszervi megbetegedések kezelésében használják ki.
Jól alkalmazható:

  • Reumás és ízületi fájdalmak, porckorong elváltozások önálló kezelésére,
  • Izom-, ín-, ínhüvely- és nyálkatömlő gyulladás, a bőr alatti kötőszövet gyulladása, továbbá csigolyatáji idegfájdalom esetén,
  • Traumás ízületi gyulladás és Sudeck-szindróma kezelésére,
  • Gyulladásos és nem gyulladásos (degeneratív) reumás megbetegedések helyi terápiájára
  • Valamint reumás láz, krónikus poliartritisz (több ízület egyidejű gyulladása), Bechterew-kór, térdízületi és csípőízületi gyulladás, csigolya bántalmak esetén.



EZT AJÁNLJUK! RHEUDOL® FORTE krém - A méhméreg varázserejével

Szólj hozzá!

Címkék: méh hát ízület derékfájás hatóanyag fájdalomcsillapítás méhméreg artrózis gyulladáscsökkentés mozgásszervi panaszok artritisz méhterápia

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr516669197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.