Terhes nyár - Pocakkal a hőségben - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Terhes nyár - Pocakkal a hőségben

2015.07.14. 12:15 egeszsegestudomany

Ha az utolsó trimeszter a nyári hónapokra esik, akkor bizony sok kellemetlen panasszal kell szembenéznie egy kismamának. A hőség vagy az éppen most aktuális, erősen változékony időjárás megnehezíti a terhesség finisét.

Az utolsó trimeszterben a kismamának már fájhat a háta, a lába, légszomja van, a mellei feszülnek, problémája lehet a gyomorsavval, és mindemellett víz halmozódik fel a szövetekben, amitől aztán megdagadnak a bokák, az ujjak. Természetesen a világért sem szeretnénk tragikus képet festeni erről az időszakról, hiszen a babavárás a legcsodálatosabb dolog a világon.

Egyre több trendi kismamával találkozni az utcákon, a zsákruhák már a múltba vesztek. Az első és legfontosabb szempont azonban a kényelem legyen. A mind jobban feszülő melleket jól alátámasztó melltartóval kímélhetjük, esténként tehetünk rájuk langyos vizes borogatást.

A lábakra is kényelmes cipő, papucs, szandál kerüljön.  A megdagadt lábakranagyon jó a hideg-meleg váltott zuhany, és nagyon fontos, hogy este felpolcoljuk őket. Visszérhajlam esetén a kompressziós zokni, harisnya javasolt.

-->

Szólj hozzá!

Címkék: terhesség nyár egészségvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr347627336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.