Legyen zamatos az ősz! - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Legyen zamatos az ősz!

2011.10.04. 10:39 egeszsegestudomany

 
A levesek nehezebbek, a főfogás fűszeresebb, a sütemények krémesebbek, kevésbé gyümölcsösek. Szervezetünk készül a hideg téli napokra, ilyenkor nagy eséllyel csúszik fel néhány plusz kiló. Ne felejtsük el, hogy az ősz is tartogat egy csomó egészséges finomságot. Ilyenkor van itt az ideje az almának, a szőlőnek, és a sütőtöknek.
 
Az alma amolyan mostohagyerek a gyümölcsök között, inkább süteményekhez használjuk fel, pedig nyersen, héjával együtt igazi manna a szervezetnek. Fogyasztása különösen ajánlott magas koleszterinszint, szív- és érrendszeri betegségek, csontritkulás, emésztőszervi daganatok megelőzésére.
 
 
A szőlő vitamin tartalmát a „sok kicsi sokra megy” mondással lehetne jellemezni, mert sokféléből van benne kevés, viszont nagyon jó kombinációban, és pont emiatt válik szervezetünk számára olyan szerethetővé. A szőlő szépít, tisztít, méregtelenít, javítja az emésztést, és nem szabad megfeledkezni a benne lévő flavonoidokról sem, melyek harcba szállnak a gyulladásokkal, a daganatok sejtekkel, és védik a szív- és érrendszert is.
 
 
A vörös szőlő héjában található polifenol vegyület, a resveratrol igen erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik, javítja az érrendszer állapotát, csökkenti a szívbetegségek kockázatát, lassítja a sejtek öregedését.
 
A sütőtököt a béta-karotin tartalma teszi ellenállhatatlanul vonzóvá. A népi gyógyászatban elsősorban megfázásos tünetek, köhögés, nyálkahártyás gyulladások esetén alkalmazzák, az őszi-téli vitaminszegény időszakban kiváló immunerősítő tökféle.
 
 
 
 
A J Á N L Ó
Resveratrolt is tartalmaz az érrendszer egészségét védő PLERUDIN® tabletta.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs ősz életmód vitamin antioxidáns immunerősítő flavonoidok szív és érrendszer polifenolok

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr313277337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.