Űzd el a fejfájásod 2. rész – Front van? - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Űzd el a fejfájásod 2. rész – Front van?

2011.07.26. 13:11 egeszsegestudomany

Van, akinek gyakrabban, van, akinek ritkábban okoz problémát a fejfájás. A hajlam, az életmód, egészségi állapotunk és még rengeteg minden beleszól abba, hogy mennyit, mikor, meddig és hogyan fáj a fejünk.
 
Az előző részben inkább általánosan szóltunk a témáról. Ez a rész pedig már inkább a rutinos fejfájósoké, azoké, aki rendszeresen küzdenek a problémával.
 
Ha a fejfájást nem betegség okozza, akkor elsődleges fejfájásról beszélünk. A másik csoportba értelemszerűen valamilyen egészségügyi probléma vagy betegség következményeként fellépő fejfájások tartoznak, ezek az ún. szekunder fejfájások.
 
A migrén
Az erős, szinte görcsös fejfájást látászavar (szemkáprázás, fekete foltok érzékelése a látótérben, látótérkiesés), fényérzékenység, orrfolyás, hányinger, szédülés, rosszullét, tompaság, sápadtság kísérheti. A migrént többnyire féloldali lüktető fájdalom jellemzi, és akár három napig is eltarthat.
 
A tenziós fejfájás
Mérsékeltebb, mint a migrén. Szorít, feszít, és összenyom. Leginkább ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni. A fej mindkét oldalán érezhető. Akár egy hétig is eltarthat. A fájdalom hullámzó, hol fokozódik, hol enyhül.
 

Terápiák gyógyszer helyett

 
Akupunktúra
Lényege: Ennek az ősi terápiás eljárásnak a mikéntjét talán mindenki ismeri: speciális akupunktúrás tűvel ingerelnek a testen, fülön meghatározott pontokat, melyeken keresztül a különböző szervekre gyakorolnak hatást. Az utóbbi időben sok vizsgálat alátámasztotta a krónikus fejfájással szemben gyakorolt pozitív hatását.
Ára: 3000-5000 Ft/alkalom
 
Talpmasszázs, reflexológia
Lényege: Szintén a pontokra helyezi a hangsúlyt. A talp felosztásával bizonyos területeket, zónákat stimulálnak masszírozással.
Ára: 4-6 ezer Ft/alkalom
 
Thai masszázs
Lényege: Az életenergia szabad áramlását biztosítja, célja az energiablokkok feloldása. Fejfájás esetén a fej és a hát bizonyos pontjait stimulálják masszírozással, nyomással. A masszőrök „munka” közben nem csak a kezüket, hanem térdüket, talpukat, könyöküket is használják.
Ára: 6-10 ezer Ft/alkalom
 
Kiropraktika
Lényege: A gerinc és az ízületek manuális kezelése. Nem a tüneteket, hanem az okokat szünteti meg. A kiropraktőr „helyre teszi” az elmozdult, blokkolt csigolyákat, ízületeket. A rossz tartásból, gerincbántalmakból, izomfeszülésből eredő fejfájás esetén hatásos terápia.
Ára: 5000-8000 Ft/alkalom

 

Szólj hozzá!

Címkék: alternatív fájdalomcsillapítás természetes gyógymódok

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr503100564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.