Csobbanj nagyot! - Kedvcsináló a vízi sportokhoz - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Csobbanj nagyot! - Kedvcsináló a vízi sportokhoz

2011.06.26. 10:10 egeszsegestudomany

 

Vízi bicikli - Retró életérzés a Balatonon

Nem kell a víz szerelmesének lenni ahhoz, hogy vízi biciklire pattanjunk. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt adó mozgásforma. Lényege a tekerésben rejlik, a lábizmainkat biztosan jól megmozgatja. Többféle is kölcsönözhető – van, amelyiken napozófedélzet van, gyerekeinket pedig a csúszdás változattal tudjuk elkápráztatni.

 
Szörf
Aki egyszer belekóstol, könnyen örökre a rabja lesz. A szörfözés életforma – az időjárás, a felszerelés, a technikai tudás függvénye. Saját közössége van, melyhez saját nyelvezet, versenyek, táborok, barátságok tartoznak. Csak kitartóaknak ajánlható. Egy-két óra alatt nem lehet elsajátítani a trükköket. Alaposan megdolgoztat minden izmot a karizmoktól a hasizmokon át, a farizmokig. Nagy koncentrációt igényel.
 
Vízisí
Valamikor még extrémsportnak, illetve a tehetősek úri sportjának számított. Mára már több vízisí központ is várja az érdeklődő fiatalokat és idősebbeket egyaránt. A motorcsónakossal szemben a kábeles pályák népszerűbbek, mert megfizethetőbbek. Előnye, hogy nem igényel különösebb előkészületet, akár egy hétvégén is elruccanhatunk vízisíelni tanulni. Csak olyannak ajánlható, aki nagy biztonsággal mozog a vízben.
 
Wakeboard
Ahogyan a síelésnek a snowboard, úgy a vízisíelésnek a wakeboard a párja. Az egyik hátrány itt is a felszerelés borsos ára, bár kölcsönzésre is van lehetőség. Nagyban javítja az állóképességet, az egész testet átmozgatja, a deszkás bravúrok elsajátításának viszont legalább néhány kék-zöld folt, és zúzódás az ára. Gyakoriak a sportsérülések, amik elsősorban a térdet, a nyakat, a hátat érintik. Ezek egy része megfelelő bemelegítéssel elkerülhető.
 
Stand Up Paddle
A legújabb őrülethez egy deszka kell és egy evező. Még hullám sem fontos. Lényege az állva evezés, amit a polinéz halászok kenuzási szokásai ihlettek. Elsajátítása egyszerűbb a szörfnél, javítja az egyensúlyérzéket, az állóképességet, fejleszti a mozgáskultúrát. Tökéletes kikapcsolódást, testi-lelki ellazulást nyújt. (További info: http://standuppaddle.hu/)
 
Fotó: Justin Fincher
 
Ne feledd! Minden sportnál elengedhetetlen a megfelelő bemelegítés! A sportsérülések, húzódások, szakadások jelentős része megelőzhető vele.
 
 
Kovitox® izomlazító hatású krém - bemelegítéshez, bemozgatáshoz

 

Szólj hozzá!

Címkék: utazás nyár életmód mozgás ízület sportsérülés izomműködés mozgásszervi panaszok

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr33015370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.