Gyógyszertár a bőröndben 1. rész – Milyen szempontokat vegyünk figyelembe az útipatika összeállításánál? - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Gyógyszertár a bőröndben 1. rész – Milyen szempontokat vegyünk figyelembe az útipatika összeállításánál?

2011.06.28. 09:16 egeszsegestudomany

Itt a nyaralási szezon, és a sok tennivaló, szervezkedés mellett, talán pont az útipatika összeállítására marad a legkevesebb idő. Ilyenkor besöpörjük a gyógyszeres fiók tartalmát egy zacskóba, és ezzel le is zárjuk a témát. Aztán már későn derül ki, hogy a gyógyszerek fele lejárt, vagy üres a doboz, vagy pont azt nem vittünk, amire szükségünk lenne. 

Először is irány a háziorvos!
 
Érdemes ellátogatni a háziorvoshoz, és fogyóban lévő, állandóan szedett gyógyszereinket (pl. allergia, vérnyomás, vércukor, szív gyógyszerek) kiíratni. Ne a nyaralás alatt érjen minket a kellemetlen meglepetés, hogy elfogy a gyógyszerünk. Ilyenkor arra is lehetőség van, hogy kikérjük a háziorvos véleményét, mit ajánl, mit vigyünk magunkkal az adott országba.
 
Ha repülővel utazunk, akkor állandóan szedett gyógyszereinket mindig a kézipoggyászba tegyük, mert bőröndünk elveszhet, és ez komoly nehézségekkel járhat.
 
 
 
Ne a pihenésre szánt időt fordítsuk gyógyszertárba szaladgálásra
 
Találni egy patikát a legtöbb nyaralóhelyen már nem nagy dolog. Annál nehezebb elmagyarázni, rosszabb esetben elmutogatni, hogy mire is keresünk gyógyírt. Aztán adnak egy számunkra ismeretlen készítményt, ismeretlen nyelvű betegtájékoztatóval, és sok sikert kívánnak a megfejtéséhez. Az egészségünkre nézve ez akár kockázatos is lehet, tehát jobb ezt kihagyni, és a számunkra jól ismert, hazánkban kapható készítményekből vinni.
 
Olyan készítményeket válasszunk, ami az egész családnak, gyereknek, felnőttnek egyaránt megfelelő.
 
Érdemes olyan kiszereléseket preferálni, amelyek kis helyet foglalnak.

Fotó: africa

 

Az útipatika megbízható tagja a csípések, napégés, viszketés elleni ANTIVAKARIN® krém.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás nyár elsősegély

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr973020914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.