E-vitamin+Szelén – Egységben az erő? - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

E-vitamin+Szelén – Egységben az erő?

2011.07.31. 08:03 egeszsegestudomany

Nyerő páros nem csak városlakóknak

Ez a két tápanyag igazi hősként viselkedik, amikor szükség van rájuk. Az E-vitamin az egyik legfontosabb antioxidáns: az egész szervezetre jó hatású, csökkenti a daganatos betegségek, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, kulcsfontosságú a sejtfalak jó állapotának megtartásában, erősíti az immunrendszert. 
 

Jó tudni: a többi zsíroldékony vitaminnal szemben, az E-vitamin csak rövid ideig raktározódik el a szervezetben, tehát különösen fontos a pótlása.

A szelénből ugyan, csak egészen kis mennyiségre van szüksége a szervezetnek, de ettől még nem elhanyagolható a szerepe. A növéshez, a termékenységhez, a látáshoz, a májműködéshez, a szív- és érrendszer egészségéhez, valamint a haj- és bőr egészségéhez mind-mind fontos a szelén. Antioxidáns hatását nem csak önmagának köszönheti, hanem részt vesz egy enzim (glutation-peroxidáz) működésében is, amelynek köszönhetően az egész immunrendszerre hatással tud lenni. Daganatmegelőző szerepe döntő fontosságú, amit több kutatás is igazolt.
 
Egységben az erő? A különböző antioxidánsok együttesen nagyobb védelmet nyújtanak, mint egyes tápanyagok önmagukban. (Egymás hatását támogatják, erősítik.) Ezért is javasolt kombinált étrend kiegészítő készítményeket fogyasztani.

Az étrend kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet.

 

Fotó: photostock

EZT AJÁNLJUK!

Az E-vitamin és a szelén mellett még sok más hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz a NUTRICARDIO tabletta.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód vitamin lexikon antioxidáns immunerősítő nyomelem hatóanyag szív és érrendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr863113525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.