Vigyázz, csíp 2. rész - Vérszívó fenevadak - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Vigyázz, csíp 2. rész - Vérszívó fenevadak

2011.08.09. 13:41 egeszsegestudomany

Ők azok, akik élelemszerzés céljából látogatnak meg minket. A szúnyogok mellett ebbe a csoportba tartozik a poloska, a kullancs, a bolha és a bögöly is.

 
Ágyi poloska: Ha reggel felkelsz és rejtélyes, kiütésszerű csípések tarkítják a lábadat, karodat, akkor gyanakodhatsz rájuk. Könnyen hazaviheted otthonodba is egy nyaralás után, mert elég sok szálloda (még a jobbak is!!!) küszködik az ágyi poloska problémával. Ha használt bútort vásárolsz, szintén jó, ha odafigyelsz.
 
Kullancs: Talán hazánkban a legrettegettebb rovarféle. Sokféle betegséget terjesztenek, köztük súlyos, hosszú lefolyásúakat is, mint a Lyme-kór, vagy az agyvelőgyulladás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, a legfontosabb a megelőzés. Ha kirándulunk a zárt ruházat, illetve a kullancsriasztók használata nagyon fontos. Ne feledkezzünk meg háziállataink megfelelő védelméről sem.

 

 

Bolha: Jó tudni, hogy akárcsak a kullancs, a bolha is terjeszthet betegségeket. Csípése ugyan csak egy-két napig, de kínzóan tud viszketni. Van emberbolha is, de nálunk jóval elterjedtebb a háziállatokról átkerülő kutya-, macskabolha csípése.
 
Bögöly: Fájdalmas, nagy dudor jelenik meg a csípés helyén. Akárcsak a szúnyog, a bögöly is étkezési célokból keres meg minket, nem védekezésből. És ez esetben is a hölgyek a vérszívók, a hímek nektárral, virágporral táplálkoznak
 
Fotó: Thomas Shahan
 
Akár bögölycsípésre is gyógyírt jelenthet az ANTIVAKARIN® krém!

 

1 komment

Címkék: bőr tavasz nyár allergia csípés csalánkiütés viszketés bőrnyugtatás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr253136875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2012.11.26. 13:54:10

Fontos tudni az ágyi poloskákról, hogy ellenük védekezni rendkívül nehéz. Házi szerekkel gyakorlatilag lehetetlen.
A felismerésben, azonosításban próbáltunk némi videós fejtágítót összeállítani: www.agrohydro.hu/poloskairtas.html