A kéz, amely a bölcsőt ringatja - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

A kéz, amely a bölcsőt ringatja

2012.09.03. 14:54 egeszsegestudomany

Kezünk védelmét, rendszeres ápolását, akkor érezzük elengedhetetlennek, ha olyan munkakörben dolgozunk, ami ezt szükségessé teszi. Például, ha nagy igénybevételnek van kitéve, vagy, ha sokan látják, és a környezet, a körülmények megkövetelik a jólápoltságot.

Egyéb esetben lehet, hogy egyáltalán nem foglalkozunk a kézápolással. Épp csak a maradék arckrémet, testápolót kenjük szét rajta sebtében a napi tisztálkodást követően. Ez talán elég is mindaddig, míg az ember lánya nem vezet háztartást, és nem születik meg az utód, aki viszont idézőjelbe téve elvárja, hogy édesanyjának puha, selymes tapintású keze legyen.

Egy gyermek születése új életformát is jelent

Egy anya lényegesen többet érintkezik tisztítószerekkel, illetve a kezét is gyakran kell mosnia, hiszen a higiénia nagyon fontos a csöppség szempontjából. Mindennek pedig elkerülhetetlenül az a vége, hogy a kéz bőre előbb-utóbb kiszárad, érdes tapintású lesz, érzékennyé válik, kipirosodik.

31255e5e8i1p2n0_anya.jpg

A kicsi mellett nem sok idő marad a szépítkezésre

A sminket, csinos frizurát hamar feladják az újdonsült anyák. Egy-két hét után rájönnek, hogy egy fél óra alvás is kincset ér, és a világért sem váltanák fel egy szemfestésre vagy hajvasalásra. A kézápolás pedig valahol a sor végén kullog a szépítkezési ranglistán, tehát gyors, egyszerű és nem utolsósorban hatásos megoldásra van szükség.

Hogyan előzheted meg kezed kiszáradását ? – Villámápolási tippek mindenkinek

Mosogatás után tegyél egy-két csepp olívaolajat a kezedre, és oszlasd el rajta. A tenyeredről a maradékot egy papírtörlővel töröld le. Bőrödet pillanatok alatt széppé varázsolja.
Legalább minden reggel és este, de nagyobb igénybevételt követően is kend be a kezed alaposan jó minőségű, természetes hatóanyagú tápláló krémmel. Válassz körömvirág tartalmút, ami csökkenti a gyulladást, a kipirosodást, valamint elősegíti a bőr regenerációját.
Hetente egy- két alkalommal radírozd le a kezed. Használhatsz hozzá testradírt (body scrub), de készíthetsz is házilag. Keverj össze tengeri sót egy kis olíva olajjal és dörzsöld át vele a kezedet. Ez az egész folyamat max. 3 percet vesz igénybe. A kezelést a már fent említett tápláló krémmel zárd.
Rendszeresíts több gumikesztyűt otthonodban. Legyen egy a wc-ben, a fürdőszobában, és a konyhában is.
Kézmosáshoz használj jó minőségű, kizárólag természetes összetevőkből álló szappant. Most már nagyon sokfélét lehet kapni. (pl. kecsketejes, shea vajas stb.) Ezek kevésbé vagy egyáltalán nem szárítják a bőrt.

EZT AJÁNLJUK!
PLERICO® FORTE körömvirág krém – Természetes hatóanyagokban gazdag, diszkrét illatú, könnyű állagú, jól felszívódó krém Q10 koenzimmel.

Szólj hozzá!

Címkék: bőr terhesség életmód érzékeny bőr anyabajok kéz és lábápolás gyulladáscsökkentés bőrnyugtatás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr374749410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.