Gyárlátogatáson a méheknél – 2. rész - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Gyárlátogatáson a méheknél – 2. rész

2011.09.08. 11:06 egeszsegestudomany

 

Méhpempő

Az igazi elixír. A fiatal munkásméhek garatmirigy váladéka, ami egyéb vonatkozásban nem hangzik túl biztatóan, de a kaptár életében kulcsfontosságú szerepet játszik, hiszen ez a méhkirálynő eledele. Rendkívül bonyolult összetételű anyag sok fehérjével, számos B-vitamin fajtával, valamint nyomelemekkel és ásványi anyagokkal. Erősen méregtelenítő hatású, és szinte bármilyen egészségügyi probléma esetén bevethető. A legyengült szervezetnek kiváló roboráló, erősítő szer. Egyes kutatások szerint a termékenységet és a nemi vágyat is fokozza.
 
Szebbek is leszünk! Mert a méhpempőnek ránctalanító, hidratáló és bőrkisimító hatása is van.
 

Méhviasz

A méhek saját váladékaikból állítják elő, ebből az anyagból építik a lépet. Talán legelőször a bútortisztítás vagy a gyertyakészítés jut róla az eszünkbe, ám az utóbbi években komoly szerepet kapott a szépségiparban is, mint természetes kozmetikai alapanyag elsősorban konzisztencia növelő hatása miatt (pl. ajakápoló stiftek, balzsamok).
 

Méhméreg

Ez valóban a méh sajátja, semmi köze a növényvilághoz. Ezért talán most kicsit ki is lóg a sorból. A méhméreg az idegrendszerre gátló, a mellékvesekéregben termelődő kortizon hormonra serkentő hatással van. Ez utóbbinak köszönhetően mozgásszervi megbetegedéseknél, reumánál, ízületi panaszoknál alkalmazzák jó eredménnyel, ami lehet injekciós kezelés, közvetlen méhszúrás (szigorú orvosi felügyelet mellett), vagy a szelídebb forma, a méhméreg tartalmú krémmel történő bedörzsölés.

 

A J Á N L Ó
A méhméreg a fő hatóanyaga a
Rheudol® Forte reumakrémnek is.
A termék gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

 

Szólj hozzá!

Címkék: méh ízület reuma derékfájás hatóanyag artrózis mozgásszervi panaszok artritisz

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr383211049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.