Ekcémás vagy? Íme, a legfontosabb tudnivalók! - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Ekcémás vagy? Íme, a legfontosabb tudnivalók!

2011.10.26. 11:35 egeszsegestudomany

1. Gondold végig milyen tárgyakkal, növényekkel, anyagokkal érintkeztél. Ha nem derül fény az okra, akkor a bőrgyógyász allergiateszttel próbálja meghatározni bőrtüneteid miértjét. Ha a kiváltó ok megszűnik, akkor komolyabb kezelés nélkül, magától gyógyul a kontaktekcéma.

2. Ne vakard. A kínzó viszketést bőrnyugtató kenőccsel, hideg vizes borogatással tudod enyhíteni.

3. Tisztálkodáshoz ne használj erősen szárító tusfürdőket, szappanokat, a tünetek fennállása alatt javasolt teljesen semleges mosakodókrémet használni (patikában lehet a legolcsóbban beszerezni), és inkább zuhanyozni a fürdés helyett.
 
4. Tisztálkodás után mindig kend be valamilyen semleges, illatanyagmentes krémmel az érintett felületet, hogy ne száradjon ki, mert az további irritációt okozhat.
 
 

Hogyan kezelik?

Külsőleg helyi gyulladáscsökkentő készítményekkel, belsőleg indokolt esetben antihisztamin tartalmú gyógyszerekkel, igen súlyos bőrgyulladásoknál kortikoszteroidokkal.
 

Az ekcéma és a vitaminok

 
Az F-vitamin (linolsav) hiánya okozhat ekcémát, aknét.
Az E-vitamin enyhíti a bőr szárazságát és viszketését, a magas E-vitamin tartalmú ételek csökkentik az ekcéma kialakulásának kockázatát.
Az A-vitamin tápláló, bőrregeneráló, hámosító hatású.
 
EZT AJÁNLJUK!

Atopiderm® krém- A különösen érzékeny, ekcémás bőrfelület ápolására.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: bőr ekcéma bőrbetegség viszketés érzékeny bőr bőrnyugtatás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr233330918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.