Ha már nem a régi - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Ha már nem a régi

2011.11.02. 08:58 egeszsegestudomany

 

Mert egyszer eljön az idő, mikor észrevesszük, hogy már nem működünk ugyanúgy, mint régen. Fáj itt is, ott is, a vérnyomásunk is rendetlenkedik, a levegőt is nehezebben vesszük, a testmozgásra talán gondolni sem tudunk, pedig a legjobb gyógyszer lehet!
 

3 fiatalító sport tipp idősebbeknek (is):

 

Gyaloglás

Egy jó séta, nem csak a testre, de a lélekre is fiatalító hatással van, ráadásul semmibe sem kerül! Jó hatással van a szív- és érrendszerre, a tüdőre, különösen ajánlott visszeres panaszok esetén.
Tipp: Szervezzünk gyalogtúrát, kirándulásokat barátainkkal!
És egy sugallat: A kutya nem csak az ember legjobb barátja, hanem jó társ lehet a napi testedzésben is!
 
A gyaloglás kicsit költségesebb, ám annál hatékonyabb formája a speciális bottal gyakorolható nordic walking. A technika egy rövid tanfolyamon gyorsan és egyszerűen elsajátítható, a botokhoz is megfizethető áron lehet hozzájutni.
 

Úszás

Nagy előnye, hogy az egész testet átmozgatja anélkül, hogy nyomás nehezedne az izmokra és ízületekre. Jó hatással van a szívre, a testtartásra, a gerincre, a tüdőre – ez az egyetlen olyan sportág, ami légzésszabályozásra kényszerít bennünket.
Költség: A 10 alkalmas uszodabérlet ára felnőtteknek: 12-15 ezer Ft, nyugdíjasoknak 7-9 ezer Ft.
Tipp: Próbáljuk ki a vízitornát (aquafitnesz)! Az úszásnál lényegesen szórakoztatóbb, és az izmokat is jobban megdolgoztatja. A visszérproblémások ideális sportja!
 

Kerékpározás

Megdolgoztatja a combizmokat, erősíti az immunrendszert, jót tesz a szívnek, a vérkeringésnek, az anyagcserének. Egyes kutatások szerint a rákos megbetegedésekre is pozitív hatással van. Ha nincs rendben az egyensúlyérzékünk, akkor válasszuk inkább a szobakerékpárt.
Tipp: A monoton benti tekerést zene vagy hangoskönyv hallgatással dobhatjuk fel, esetleg a tévé előtt is tekerhetünk, ha inkább ahhoz van kedvünk.
 
 
A legfontosabb: Beszéljük meg a kezelőorvossal, hogy ő milyen mozgásformát javasol.
Időskorban különösen fontos a fokozatosság és mértékletesség elve, nem szabad elfelejteni, hogy a mozgás is terhelés a szervezetnek.

 

Fotó: hygienematters


A J Á N L Ó
A
Kobralgin termékcsalád segít karbantartani az ízületeket!

 

Szólj hozzá!

Címkék: életmód mozgás alakformálás ízület visszér izomműködés szív és érrendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr333346818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.