Jól áll neki a sárga - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Jól áll neki a sárga

2011.12.05. 07:09 egeszsegestudomany

 

Kurkuma. Másképp indiai sáfrány. Népiesen sárga gyömbér vagy kurkunna. A gyömbérfélékhez tartozó növény nem csak a konyhában arat sikert.

A színe olyan intenzív sárga, hogy már egy egész kis mennyiség is elég ahhoz, hogy szép sárga húslevest kanalazhassunk. Jó sokáig csak ezt a tulajdonságát ismerték hazánkban, aztán betört hozzánk is az indiai konyha, így már nem csak a húslevesbe adagoljuk, hanem rizst, krumplit, csirkét, csicseriborsót is ízesítünk vele.
Színét a benne lévő kurkuminnak köszönheti, és ettől a polifenoltól válik az egészség számára is olyan értékessé a szemet gyönyörködtető fűszer.

 

 

A kurkumin antioxidáns hatású, vírus- és baktériumölő, csökkenti a gyulladásokat, szabályozza az immunműködést. Jó hatással van az emésztésre, az epeműködésre, méregteleníti a szervezetet, növeli az ízületek hajlékonyságát.

 

Összefoglalva tehát az egyik leghatásosabb gyógynövénye:
- a májnak
- az ízületeknek
- a gyulladásos folyamatoknak

Az indiai gyógyászat köhögésre, külsőleg pedig bőrbetegségek kezelésére is használja.

Fotó: John and Gill

A J Á N L Ó
Zöldkagyló és kurkuma kivonatot tartalmaz a mozgásszervi és ízületi problémák enyhítésére szolgáló
Crotalgin® kapszula.

Szólj hozzá!

Címkék: antioxidáns porc gyógynövény ízület hatóanyag gyulladáscsökkentés mozgásszervi panaszok polifenolok

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr993438074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.