Öltsd ki a nyelved! - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Öltsd ki a nyelved!

2012.02.15. 09:54 egeszsegestudomany

Biztosan volt már olyan reggel, amikor álltál a fürdőszobában és a nyelvedet nyújtogattad a tükörnek. Főként akkor csináljuk ezt, amikor betegek vagyunk. Tény, hogy a népi gyógyászattól kezdve a modern orvostudományig használják ezt a fajta diagnosztikai módszert.


Azt már ösztönösen is tudod, hogy mielőbb folyadékhoz kell jutnod, ha száraz, tapadós a nyelved, erre mondják azt nagyon találóan, hogy vattát köp az ember. De
mire gyanakodhatsz, ha lepedékes, vörös, netán sárgás a nyelved?

 

A vörös nyelv fertőző betegségek tünete lehet, de magas vérnyomás esetén is jellemző.

A sápadt, fakó nyelv immungyengeséget, vérszegénységet jelezhet.

Duzzadt nyelv: Lehet, hogy egy átdorbézolt éjszaka után vagy? A túlzott alkoholfogyasztás miatt szervezeted folyadékegyensúlya felborul, és igyekszik minél több vizet visszatartani, ez okozhatja, hogy úgy érzed, teli van a szád a nyelveddel.

A lepedékes nyelv gyulladásra, emésztési zavarokra, emésztőrendszeri megbetegedésre utalhat.

Fehér lepedék

- a nyelv csúcsán: gyomornyálkahártya gyulladás

- a nyelv közepén: patkóbél megbetegedése

- a nyelv hátsó részén: bélgyulladás

Sárga lepedék: májgyulladás, májzsugor

Barna lepedék: epebetegség

Száraz, repedezett nyelv: cukorbetegség

A nyelvdiagnosztikát a természetgyógyászatban, a kínai orvoslásban, és a klasszikus gyógyászatban egyaránt alkalmazzák, azonban fontos tudni, hogy önmagában nem áll meg ez a diagnosztikai módszer, egy-egy betegség feltérképezéséhez szükség van számos más vizsgálatra is.

Fotó: Jeff Weston

 

Szólj hozzá!

Címkék: alternatív diagnosztika

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr834111886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.