Csontig hatol - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Csontig hatol

2011.08.25. 10:50 egeszsegestudomany

Rosszul mozdulunk, nehezet emelünk, vagy nagy lendülettel nekiállunk kapálni a kertben, és egyszer csak megtörténik. Fájdalom, kiegyenesedni próbálás, még erősebb fájdalom, mégis inkább görnyedés. Ágyhoz totyogás, valaki mentsen meg érzés. Ismerős?

 
A beállt derék nem feltétlenül az öregedés vagy egy betegség velejárója, egy hirtelen rossz mozdulat elég ahhoz, hogy néhány napig jajgatva, az ősemberére hasonlító testtartásban tudjunk csak mozogni.
 
 

Mit ne tegyünk?

Ne kérjük meg a szomszédot, hogy masszírozza meg, hacsak nem gyógymasszőr. A nem szakszerű masszírozás sokat ronthat a helyzeten.
Ne próbáljuk meg kiegyenesíteni, kihúzni magunkat vagy intenzíven átmozgatni a hátunkat.
 

És mit tehetünk?

Pihentessük, feküdjünk le, vegyük fel a számunkra legkényelmesebb testhelyzetet. Az ágynyugalom viszont ne tartson 1-2 napnál tovább, ezt követően már érdemes szép lassan, fokozatosan könnyű mozgást végezni, járkálni.
Az érintett területet kenjük be izomfájdalmakat csökkentő, izomlazító krémmel. Az ilyen készítmények általában helyi vérbőséget okoznak, aminek köszönhetően oldják a görcsöket, és a fájdalmat is csillapítják.
Ha 2-3 napon belül nem tapasztalható javulás, forduljunk orvoshoz.
 
Ha beáll a derekunk, akkor általában húzódásról vagy idegbecsípődésről van szó. Az éles fájdalom hatására az izmokban görcsök, orvosi szóval izomspazmusok lépnek fel.
A spazmus (spasmus) jelentése görcs, a spasztikus pedig görcsöst jelent.
 
Fotó: Carlos Aldana
 
 
Beállt derékra az árnika- és az indiai kobrakigyóméreg-kivonatot tartalmazó Kobralgin® krémet ajánljuk!
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hát derékfájás fájdalomcsillapítás izomműködés kígyóméreg idegek

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr303179217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.