Rutin – A legjobb mellékszereplő - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

Rutin – A legjobb mellékszereplő

2011.09.14. 11:30 egeszsegestudomany

Ha egy filmben a C-vitamin lenne a főszereplő, akkor a rutinnak talán csak egy pár szavas jelenet jutna, de ez alapján is nyugodtan jelölhetnék a legjobb mellékszereplő díjára.

Vitamin vagy nem?

 
A hagyományos értelemben véve nem nevezhető annak, ennek ellenére mégis "vitaminizálták": ő lett a P-vitamin. A szervezet számára rendkívül hasznos, de nem elengedhetetlen. Tulajdonképpen egy festékanyag, a bioflavonoidok közé tartozik, és ha ezt halljuk, akkor már sejthető is, hogy kiváló antioxidáns. Legfontosabb tulajdonsága, hogy segíti a C-vitamint a hatékony felszívódásban. Tulajdonképpen kéz a kézben járnak, általában véve elmondható, hogy amiben van C-vitamin, ott van rutin is. Először a paprikából sikerült kimutatni, de a csipkebogyóban, a sárgabarackban, az áfonyában, vagy például a paradicsomban is megtalálható.
 
 

Miért szeretjük?

 
Elsősorban azért, mert erősíti, rugalmasabbá teszi a hajszálereket. Érrendszeri problémák, hajszáleres, seprűvénás, visszeres panaszok esetén ez a legjobb vitamin! Jó hatással van az érfalak gyengeségéből adódó vérzések csökkentésére (Ha állandóan tele vagy kék-zöld foltokkal, ez a te vitaminod.), valamint szembetegségeknél is segíthet a gyógyulásban, mivel a szem kapillárisait is erősebbé teszi.
 

A J Á N L Ó
Az erek egészségének megőrzéséhez a rutint is tartalmazó
PLERUDIN® tablettát ajánljuk!

 

Szólj hozzá!

Címkék: szem vitamin antioxidáns hatóanyag visszér seprűvéna flavonoidok szív és érrendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr683226485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.