5+1 növény szúnyogok és más rovarok ellen - Egészség és tudomány

HTML

Egészség és tudomány

Egészség, betegség, hatóanyagok, gyógynövények, természetes gyógymódok, receptek, érdekességek az orvostudomány világából.

5+1 növény szúnyogok és más rovarok ellen

2013.07.03. 14:18 egeszsegestudomany

A szúnyogok, rovarok ellen nem csak vegyszerekkel lehet védekezni.
Itt az ideje, hogy a környezetre, és az élő szervezetekre egyaránt ártalmas kemikáliákat felváltsuk természetes megoldásokra.
Utánajártunk, melyek a leghatásosabb szúnyog- és rovarriasztó gyógynövények.

1.Citromfű: A citromfű illóolaja az egyik legjobb rovarűző szer. Molyok, legyek, hangyák, sőt szúnyogok ellen is hatásos.


5590521936_b6cc388c22_sivi steys_1.jpg

2. Menta: Legyek és bolhák ellen. Frissen vagy szárítva helyezzük azokra a helyekre, ahol gyakori az élősködő.

menta.jpg

3. Cédrus: Illóolaja kiválóan alkalmazható molyok, legyek, szúnyogok ellen. Szekrényekbe tegyünk cédrusolajjal átitatott textíliát.

4. Kamilla: Főzzünk 10 percig egy-két evőkanál kamillát két-három deci vízben, majd kihűlés után szűrjük le. Az erős főzettel kenjük be vele a bőrünket és hagyjuk rászáradni. Nem csak kellemes illatú, de a rovarokat, szúnyogokat is jó messzire távol tartja.

5. Kámfor: Illóolaját csepegtessük puha textíliára, és helyezzük az ablak közelébe. Távol tartja a legyeket, szúnyogokat, és úgy általában minden rovart.

+1

Szúnyogriasztó növény: Más néven kakassarkantyú. Igénytelen, hálás, gyorsan fejlődő balkonnövény. Tavasszal bármelyik kertészetben olcsón beszerezhető. Illata miatt messzire elkerülik a szúnyogok, így érdemes az ablakokba tenni virágládába. Akár más növényekkel, muskátlival együtt ültetve.

plectrantus.jpg

A J Á N L Ó

Ha már megcsípett, kend be ANTIVAKARIN®krémmel!

Szólj hozzá!

Címkék: bőr nyár alternatív gyógynövény csípés viszketés bőrnyugtatás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegestudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr915389292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.